-
Ksylitol Fiński cukier z brzozy Naturo 500 g


Versand innerhalb | 24 Stunden |
Versandpreis | 0 |
Die Verfügbarkeit von |
Średnia dostępność
|

Ksylitol Naturo
Ksylitol, zwany teżcukrem brzozowym, ma 14-krotnie niższy indeks glikemiczny, niż sacharoza, czyli zwykły cukier spożywczy. Kaloryczność ksylitolu jest aż o 40% niższa, niż kaloryczność sacharozy. Obecnie ksylitol pozyskuje się najczęściej z kukurydzy. Jedynie w Finlandii część producentów nadal wykorzystuje korę brzozową do jego produkcji. Ksylitol, w odróżnieniu od sacharozy, nie przyczynia się do powstawania próchnicy zębów.
Ksylitol można stosować dokładnie tak, jak tradycyjny cukier. Wprowadzajmy go jednak stopniowo i nie przekraczajmy dziennie dawki 40 g. Nadaje się do słodzenia napojów, koktajli, słodkich wypieków czy deserów. Spożywany samodzielnie może stanowić naturalne uzupełnienie higieny jamy ustnej.
Słodkości !!!


- Hersteller