• Kategorie
  • Szukaj
  • CUKIER I SUBSTANCJE SŁODZĄCE

Cukier i Substancje Słodzące – słodkość prosto z natury

Postaw na zdrowsze zamienniki tradycyjnego, białego cukru. Naturalne środki słodzące dostępne w naszym sklepie pomogą Ci zadbać nie tylko o słodki smak wielu deserów, dań na słodko czy koktajli owocowych, ale przede wszystkim zmniejszyć ich kaloryczność i zwiększyć potencjał prozdrowotny.

Sięgnij po substancje słodzące pochodzące prosto z natury, dzięki którym podkręcisz charakter wielu swoich popisowych potraw i jednocześnie stopniowo wyeliminujesz cukier biały ze swojej kuchni. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy!

Naturalne substancje słodzące – słodycz w zdrowym wydaniu

Biały cukier zamień na środki słodzące pochodzenia roślinnego, które stanowią dla niego znacznie zdrowszą alternatywę. Nie dość, że wyróżniają się niższą kalorycznością, to w dodatku znajdziesz w nich moc cennych witamin i minerałów.

W naszej ofercie dostępny jest m.in. ksylitol, czyli cukier brzozowy, który w stosunku do białego cukru ma nawet do 40% mniejszą kaloryczność, a do tego niższy indeks glikemiczny. Świetnie sprawdza się do słodzenia napojów, ale również jako składnik deserów, wypieków, przetworów i wielu słodkich przekąsek.

Naturalne substancje słodzące to również erytrytol, który wyróżnia się niewielką zawartością kalorii. Naturalnie występuje w owocach takich jak m.in. gruszki czy winogrona. Podobnie jak ksylitol, znakomicie spisuje się jako słodzik do napojów, ciast, deserów czy wypieków (ale nie drożdżowych!).

Cukier – tradycyjny środek słodzący w Twojej kuchni

Substancje słodzące w żywności nie zawsze muszą oznaczać kłopoty. Postaw na zdrowy, naturalny cukier, który pomoże Ci wykazać się zdolnościami kulinarnymi. Polecamy m.in. cukier kokosowy, który dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu może być spożywany przez diabetyków.

Ponadto wyróżnia się karmelowo-kokosowym smakiem, który zaskoczy nawet największych łasuchów. Sięgnij także po nierafinowany cukier trzcinowy, który jest zdrowszy od tradycyjnego, białego - znajdziesz w nim sole mineralne na czele m.in. z potasem, żelazem czy magnezem.

Substancje słodzące – nowoczesne alternatywy dla cukru

Postaw na naturalne substancje słodzące w żywności, dzięki którym zapomnisz o tradycyjnym, białym cukrze. Ich potencjał kulinarny pochodzi prosto z natury i korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego!