• Nasiona do kiełkowania Rukola 25g BioNaturo

Brak towaru
4.80
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13.9
Orlen Paczka 13.9
Paczkomaty InPost 14.9
Pocztex Kurier 48 17.9
Kurier Inpost 24 17.99
Kurier UPS 17.99
Dostępność Brak towaru

Właściwości zdrowotne i odżywcze kiełków są znane ludziom od wieków. Chińczycy i Arabowie z dobrodziejstw kiełkowanych ziaren korzystali od wieków. Podobnie jak Aztekowie, którzy z kiełków wypiekali chleb.  Dziś jedzenie kiełków traktujemy jako wartościowe uzupełnienie diety i skuteczną ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.

Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K. 

Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:

☑️są bogatym źródłem składników pokarmowych,

👩‍🦰są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,

💪wzmacniają nasza odporność,

🦠chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników

🥗stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).

Ekologiczne kiełki rukoli szczególnie polecamy osobom, które uprawiają wysiłek fizyczny lub maja zwiększone zapotrzebowanie na energię.  

Substancje zawarte w kiełkach rukoli są odpowiedzialne za przetwarzanie węglowodanów w komórkach mięśniowych na energię, co pozytywnie wpłynie na mniejsze zmęczenie po treningu, czy intensywnej pracy. 

Cechy dodatkowe wysoka zawartość błonnika
Certyfikat Ekologiczny
Waga 0.03
Sposób przechowywania Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie